Dünyada yıllardır tartışılan çevre kirliliği, kaynak yetersizliği, doğanın kendini yenileme gücü gibi başlıklar pandemi ile beraber çok daha belirgin bir gündem haline geldi. Doğal ve organik gıda arayışının çoğalması, insanların endüstriyel ürünlere karşı bakışının değişmesine zemin hazırladı. Pandemi etkisiyle ivme kazanan tarımda inovasyon beklentisi, yenilikçi teknolojilerin gelişme hızını da olumlu yönde etkiledi. Bu konuda attığımız; ata tohum tescil projelerinin geliştirilmesi, organik tarımın geliştirilmesi, Türkiye’nin iklim değişim modeline göre planların çalışılması, sunulması, gerçekleştirilmesi, su kaynaklarının korunmasına yönelik projelerin hayata geçmesi, sıfır atık ile yaşamın öğrenilmesi gibi adımlarla inovatif ve verimli tarım çalışmaları hayata geçiriyoruz.
Yalnız tarım ürünlerinin yetiştirilmesi değil, taşınması, depolanması, yiyeceğe dönüştürülmesi, ham madde kullanımı, pazarlama, sunum ve geri dönüşümü gibi tarım ile alakalı her alanda inovatif bakışın, Ar-Ge çalışmalarının ve yenilikçi teknolojilerin gücü ile sürdürülebilir verimliliği hedefliyoruz.